Manisa Yemekleri
Manisa'nın bir birinden lezzetli yemeklerini tatnızı mı? Cevabnız hayır ise bu nefis yemekleri görmeye hazır mısınız? O halde buyurun Manisa yemekleri nedir?, Manisa'da ne yenir birlikte inceleyelim.
Manisa'da Ne Yenir?
Manisa’da Ne Yenir?
Manisa mesir macununu duymayan, şehzadeler şehri olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ve gelişen sanayisiyle adından sıkça söz ettiren Manisa’ya yolunuz düşerse, mutlaka tatmanız gereken pek çok lezzet var.
Hitit, Lidya, Roma, Bizans ve Osmanlı izlerini günümüzde de taşıyan tarihi kentin tarihi kadar eskiye dayanan bir lezzet kültürü var. Manisa’da çoğunlukla sebze, meyve ve et ağırlıklı olarak tüketiliyor. Haliyle yemekleri de bu doğal tatlardan nasibini alıyor.
Manisa’da Manisa Kebap Mutlaka Denenmeli
Yörenin en meşhur kebaplarından olan Manisa Kebap, Manisa’ya yolunuz düştüğünde mutlaka tatmanız gereken lezzetlerin başında geliyor. Bu kebabı diğer kebaplardan farklı kılan hem sığır hem de kuzu etinin birlikte çekilmesiyle elde edilen kıyması. Kıymalar yoğrularak köfte haline getirilir ve yağlanmış şişlere geçirilerek sadece kömür közünde pişirilir. Şişlerden çıkarılan enfes köfteler Manisa pidelerinin üzerine çekilerek üzerine tereyağı dökülür. Közlenmiş biber, domatesle birlikte servis edilen bu lezzeti Manisa’da pek çok restoranda bulabilirsiniz.
Sebzeli Beşamel Soslu Bohça Kebap
Sebzeli ve beşamel soslu bu eşsiz lezzeti Manisa’da en maharetli ellerden tadıyor olmak gerçekten bir ayrıcalık. Kuşbaşı doğranmış etler, soğan, sivri biber, küp küp doğranmış havuç, sarımsak ve bezelye eşliğinde kavruluyor. Lezzete lezzet katan baharatları da unutmamak gerek. Daha sonra beşamel sosla hazırlanan kreplerle buluşan içle birlikte fırına verilmeden önce üzerine yöresel kaşardan büyükçe bir dilim eklenerek ortaya harika bir lezzet ve görsel bir şölen çıkıyor.
Bin Derde Deva Meşhur Mesir Macunu
Geleneksel olarak her yıl 15 Nisan’da yapılan Mesir Macunu Şenlikleriyle adını duyursa da Manisa’da yılın her mevsiminde mesir macunu bulabilirsiniz. 41 çeşit baharatın bir araya getirilmesiyle oluşan bu şifa kaynağının faydaları saymakla bitmiyor. Hem yapılışı hem de tarihi çok farklı bir hikayeye dayanan Mesir Macununu yemeden, hediyelik olarak almadan Manisa’dan ayrılmayın.